Η Ισραηλιτική Κοινότητα Λάρισας διατηρεί Τράπεζα Αίματος στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Είναι μια σπουδαία και πολύτιμη υπηρεσία, που η Κοινότητα θέλει να είναι πάντα σε θέση να προσφέρει σε όλα τα μέλη της, ανεξάρτητα από το αν οι ίδιοι είναι αιμοδότες ή όχι.
Γι αυτό και είναι απαραίτητο η Τράπεζα Αίματος της Κοινότητάς μας να ενισχύεται συνεχώς με νέες μονάδες.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΖΗΤΗΣΩ

Αν είστε μέλος της Κοινότητας και χρειαστείτε επειγόντως αίμα για εσάς ή κάποιον στενό συγγενή σας, τηλεφωνήστε στο γραφείο της Κοινότητας. Θα αναφέρετε τα στοιχεία του ατόμου που έχει ανάγκη το αίμα, το νοσοκομείο στο οποίο θα πρέπει να σταλεί και τον αριθμό μονάδων που χρειάζεστε.
Εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα στην Τράπεζα Αίματος, το γραφείο θα στείλει το αίμα ΑΜΕΣΑ, μέσω της αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.
Όταν με το καλό λήξει η περιπέτεια υγείας που σας οδήγησε να ζητήσετε τη βοήθεια της Κοινότητας, φροντίστε να ανταποδώσετε την ευεργεσία, δίνοντας αίμα ο ίδιος, οι συγγενείς και φίλοι σας, ώστε να αναπληρωθούν οι μονάδες που χρησιμοποιήσατε. Δεν είναι υποχρεωτικό, είναι όμως βαθιά ανθρώπινο να «ανακυκλώνουμε» τη βοήθεια και την προσφορά προς τον συνάνθρωπο.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΩΣΩ ΑΙΜΑ

Αν είστε μεταξύ 18 και 60 χρονών, με καλή υγεία και δεν καταναλώνετε φάρμακα, μπορείτε να δίνετε αίμα σε τακτά χρονικά διαστήματα χωρίς κανέναν κίνδυνο.
Για να εγγραφείτε στην ομάδα εθελοντών αιμοδοτών της Κοινότητάς μας, αρκεί ένα απλό τηλεφώνημα στο γραφείο της Κοινότητας.
Το γραφείο θα σας καλεί στις εθελοντικές αιμοδοσίες, που οργανώνονται μία ή δύο φορές το χρόνο στο Πνευματικό μας Κέντρο σε συνεργασία με το Κέντρο Αιμοδοσίας Λάρισας. Επίσης, σε περιόδους που υπάρχει μεγάλη ανάγκη για αίμα, θα καλείστε να δώσετε αίμα απευθείας στο Γενικό Νοσοκομείο, επισημαίνοντας πως το δίνετε για την Τράπεζα Αίματος της Κοινότητας.
Με την πρώτη σας αιμοδοσία θα λάβετε κάρτα εθελοντή αιμοδότη.

Είναι πολύ σημαντικό να θυμόμαστε ότι:
  • Η εθελοντική αιμοδοσία αποτελεί την πιο ουσιαστική προσφορά προς τον συνάνθρωπο
  • Το αίμα ούτε παράγεται, ούτε αντικαθίσταται, ούτε πουλιέται ούτε αγοράζεται. Μόνο προσφέρεται.
  • Υποψήφιοι αιμοδότες είναι μόνο οι υγιείς άνθρωποι, ενώ υποψήφιοι δέκτες είμαστε …όλοι!

Αν έχετε οποιαδήποτε απορία...

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Θα χαρούμε να ακούσουμε νέα σας!!!
Κενταύρων 29, Πλ. Εβραίων Μαρτύρων Κατοχής, 41222, Λάρισα
2410532965
Δε - Πα: 10:00πμ - 14:00μμ