ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΤΟ ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΟ «ΚΤΙΡΙΟ ΜΟΥΣΣΩΝ»

ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΤΟ ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΟ «ΚΤΙΡΙΟ ΜΟΥΣΣΩΝ»

Στην πόλη της Λάρισας και στο Δήμο Λαρισαίων, περιέρχεται και επισήμως το ιστορικό «κτίριο Μουσσών», στη συμβολή των οδών Παλαστίνης και Φαρμακίδου.

Το πρωί της Τετάρτης, o δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης και οι ιδιοκτήτες του κτιρίου υπέγραψαν τα σχετικά συμβόλαια, στο πλαίσιο σχετικής απόφασης που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από εισήγηση του δημάρχου κα της δημοτικής αρχής.

KTIRIO-MOUSSWN-2.jpg
KTIRIO-MOUSSWN-4.jpg
KTIRIO-MOUSSWN-3.jpg

Ως γνωστό η «Οικία Μουσσών» είχε χαρακτηρισθεί ως έργο τέχνης χρήζον ειδικής κρατικής προστασίας με την Υπουργική Απόφαση του 1983. Πρόκειται για το γνωστό αρχοντικό του Αβραάμ Μουσσών, κτίσμα από την περίοδο του μεσοπολέμου. H οικοδόμησή του άρχισε το 1929 και προοριζόταν για κατοικία. Αρχιτεκτονικά το οίκημα ανήκει στο κίνημα του εκλεκτισμού (διάδοχος του νεοκλασικισμού) του μεσοπολέμου. Διακρίνεται εξωτερικά για τις πλούσιες προσθήκες στις εξωτερικές επιφάνειες και εσωτερικά από το ύψος της οροφής, τα ανισόπεδα δάπεδα των δωματίων και την λιτότητα των επιφανειών.

Το κτίριο στην εξέλιξη του χρόνου χρησιμοποιήθηκε ως οικία, στέγασε υπηρεσίες και οργανισμούς, ενώ η τελευταία του χρήση ήταν ως επιχείρηση υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Σημειώνεται ότι το ακίνητο μεταβιβάστηκε στο Δήμο Λαρισαίων από τους σημερινούς ιδιοκτήτες του, διαδόχους των Ευριπίδη Σταθόπουλου, Κωνσταντίνου Κυρίτση και Ηλία Κυρίτση, οι οποίοι το είχαν αποκτήσει με αγορά το 1966.

Μετά την υπογραφή των συμβολαίων και την οριστική παραλαβή του κτιρίου πρώτο μέλημα του Δήμου είναι η συντήρηση του κτιρίου και στη συνέχεια η αξιοποίησή του.

Στην υπογραφή των συμβολαίων παρόντες εκτός του δημάρχου και των ιδιοκτητών ήταν οι νομικοί εκπρόσωποι των δυο πλευρών, ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Αστικής Ανάπτυξης κ. Δημ. Μαβίδης, καθώς και ο υπάλληλος της Διεύθυνσης Πολεοδομίας κ. Γ. Χατζούλης.

(Πηγή: ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ)

Αν έχετε οποιαδήποτε απορία...

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Θα χαρούμε να ακούσουμε νέα σας!!!
Κενταύρων 29, Πλ. Εβραίων Μαρτύρων Κατοχής, 41222, Λάρισα
2410532965
Δε - Πα: 10:00πμ - 14:00μμ