ΟΙ ΚΥΡΙΕΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΓΙΟΡΤΑΣΑΝ ΤΟ ΠΟΥΡΙΜ

ΟΙ ΚΥΡΙΕΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΓΙΟΡΤΑΣΑΝ ΤΟ ΠΟΥΡΙΜ

Μεγάλη επιτυχία και προσέλευση είχε η εκδήλωση για το Πουρίμ που οργάνωσαν οι κυρίες της Κοινότητας για τις Λαρισαίες φίλες τους, το απόγευμα της Κυριακής 4 Μαρτίου στο ξενοδοχείο ‘DIVANI PALACE LARISSA’. Η αίθουσα γέμισε από γυναίκες κάθε ηλικίας, που ήρθαν να δοκιμάσουν και να αποκτήσουν την «κουμπέτα» μας και τα άλλα παραδοσιακά εβραϊκά γλυκά στο καθιερωμένο πλέον Μπαζάρ του Πουρίμ.

 «Η γιορτή του Πουρίμ είναι ένας ύμνος στη χαρά της ζωής, ένας ύμνος στην ενότητα, στην ισότητα ανάμεσα στους ανθρώπους και στην αξία της φιλανθρωπίας» εξήγησε η πρόεδρος του συλλόγου, Αλίνα Μωυσή, αφού καλωσόρισε τις κυρίες και αναφέρθηκε με συντομία στην ιστορία της γιορτής. Στη συνέχεια, περιγράφοντας τα έθιμα του Πουρίμ, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην εντολή να βοηθούμε αυτούς που έχουν ανάγκη και ανακοίνωσε ότι φέτος τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν στην στήριξη προσπαθειών που εξασφαλίζουν σε ανθρώπους με αναπηρία την πρόσβαση σε αγαθά που εμείς έχουμε την τύχη να απολαμβάνουμε. Πιο συγκεκριμένα τα χρήματα θα προσφερθούν στον Πανθεσσαλικό Σύλλογο Αναπήρων Πολιτών, για τη λειτουργία του ειδικού στούντιο ηχογράφησης βιβλίων σε ψηφιακή μορφή, μέσω του οποίου εκατοντάδες άτομα και κυρίως φοιτητές με προβλήματα όρασης μπορούν να έχουν πρόσβαση στο βιβλίο. Ιδιαίτερα συγκινητικός ήταν στον σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Ράλλης Τσιουλάκης, ο οποίος, ως Πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Θεσσαλίας αλλά κυρίως – όπως χαρακτηριστικά είπε – ως τυφλός, αναφέρθηκε στο πόσο χρήσιμη και σημαντική είναι η λειτουργία αυτού του προγράμματος, που ανοίγει τα μονοπάτια της μόρφωσης και της ψυχαγωγίας σε ανθρώπους με σοβαρά προβλήματα όρασης που δεν μπορούν να διαβάζουν και ευχαρίστησε τις κυρίες της Κοινότητας για την πρωτοβουλία τους.

Επιπλέον ένα μέρος των εσόδων θα διατεθεί στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης για άτομα με ειδικές ανάγκες στη Νεάπολη της Λάρισας, για να στηθεί εκεί ένας τοίχος αναρρίχησης, που θα προσφέρει μια νέα δραστηριότητα άθλησης και διασκέδασης στα άτομα που απασχολεί το Κέντρο.

Μετά από ένα ελαφρύ γεύμα οι παρευρισκόμενες κυρίες, με οδηγό τον Δρ. Αλμπέρτο Αζαρία, σύμβουλο επικοινωνίας, εμψυχωτή και εξειδικευμένο εκπαιδευτή ενηλίκων, συμμετείχαν στο ‘εργαστήρι’ με θέμα «Βαθιά ανάλυση της επικοινωνίας: Ανακαλύπτοντας τον μεγαλύτερο εχθρό του εαυτού μας».

Ο κ. Αζαρίας, με αμεσότητα και μαεστρία διηύθυνε μια ευχάριστη διαδραστική αναζήτηση στην τέχνη της επικοινωνίας. Αναλύοντας τις λέξεις, συνθέτοντας νοήματα, συνδυάζοντας απόψεις, εμπειρίες και γνώσεις, μας βοήθησε να κατανοήσουμε ότι το μυστικό της καλής και αποτελεσματικής επικοινωνίας βρίσκεται στα… χέρια μας, αρκεί να επιθυμούμε πράγματι να ‘αγγίξουμε’ τον άλλον και να είμαστε διατεθειμένοι να βάλουμε στην άκρη τον εγωισμό μας.

Ήταν μια βραδιά που τα είχε όλα: Καλή παρέα, γιορτινή ατμόσφαιρα, νόστιμα γλυκά, μια εξαιρετική ευκαιρία ενδοσκόπησης και προσφορά στον συνάνθρωπο!

Διαβάστε σχετικά:

Εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», 03 Μαρ 2018

Εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», 05 Μαρ 2018

Αν έχετε οποιαδήποτε απορία...

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Θα χαρούμε να ακούσουμε νέα σας!!!
Κενταύρων 29, Πλ. Εβραίων Μαρτύρων Κατοχής, 41222, Λάρισα
2410532965
Δε - Πα: 10:00πμ - 14:00μμ