ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΠΑΛΙ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΑΓΩΓΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΠΑΛΙ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΑΓΩΓΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Μετά από έναν ολόκληρο χρόνο διακοπής, οι εργασίες ξεκίνησαν και πάλι στο ταλαιπωρημένο κτίριο της Συναγωγής Ετς Χαγίμ της Λάρισας!
Πριν λίγους μήνες απευθύναμε προς κάθε κατεύθυνση δραματική έκκληση για δωρεές, καθώς δεν μπορούσαμε να «σηκώσουμε» μόνοι μας το τεράστιο κόστος (περίπου 450.000€) για την αναστήλωση του μοναδικού θρησκευτικού μας σπιτιού. Η ανταπόκριση υπήρξε άμεση και συγκινητική: μέλη της Κοινότητάς μας, Λαρισαίοι που κατοικούν σε άλλους τόπους αλλά και τα παιδιά και τα εγγόνια τους, μέλη άλλων Κοινοτήτων της Ελλάδας και του εξωτερικού, άνθρωποι που μας έχουν επισκεφτεί ως τουρίστες, καθώς και μη-Εβραίοι φίλοι και συμπολίτες πρόσφεραν τις δωρεές τους και βοήθησαν στη διάδοση της έκκλησης. Πολύ σημαντική υπήρξε επίσης η ανταπόκριση όλων σχεδόν των Εβραϊκών Κοινοτήτων, με πρωτοστάτη το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο, το οποίο στήριξε την προσπάθειά μας τόσο οικονομικά όσο και ηθικά.
Χάρη σε όλους εσάς το έργο συνεχίζεται! Όπως συνεχίζεται και ο αγώνας μας για προσέλκυση χορηγών, αφού, με την μέχρι τώρα ανταπόκριση, έχουμε επιτύχει μόλις το 1/10 του στόχου μας. Κάθε συνεισφορά είναι απαραίτητη και κάθε κοινοποίηση είναι πολύτιμη. Ελπίζουμε, με τη βοήθεια όλων, οι ήχοι από τα σφυριά και τα τρυπάνια μέσα στη Συναγωγή μας να αντικατασταθούν σύντομα από χαρμόσυνες ψαλμωδίες!

Αν έχετε οποιαδήποτε απορία...

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Θα χαρούμε να ακούσουμε νέα σας!!!
Κενταύρων 29, Πλ. Εβραίων Μαρτύρων Κατοχής, 41222, Λάρισα
2410532965
Δε - Πα: 10:00πμ - 14:00μμ