ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ

ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ

ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΔΩΛ

Στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας συνεχίστηκαν το πρωί της Παρασκευής οι εκδηλώσεις για την Εθνική Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν μαθητές σχολείων της Λάρισας, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν οι διευθυντές Εκπαίδευσης.

Παράλληλα, παρουσιάστηκε αφιέρωμα στο Ολοκαύτωμα με θέμα: Εβραίοι Νέοι στη δίνη της κατοχικής Ελλάδας. Τα κρυμμένα παιδιά. Νέοι Εβραίοι στην Εθνική Αντίσταση. Τα παιδιά των στρατοπέδων.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν: Το 8ο ΓΕΛ Λάρισας με υπεύθυνους καθηγητές τους κ. Καρδά Ισιδώρα, κ. Κοέν Αβραάμ, το 3ο Γυμνάσιο Λάρισας με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Πουλαράκη Αικατερίνη, το 5ο Γυμνάσιο Λάρισας με υπεύθυνους καθηγητές τους κ. Δεληζώνα Ζωή, κ. Γούλα Ζωή, κ. Κανάκη Βικτωρία, το Δημοτικό και Γυμνάσιο Σχολής Καραβάνα με υπεύθυνους καθηγητές τους κα Παπακωστούλη Ελένη, κα Γκοτζαμάνη Ελευθερία, κα Παρλάντζα Παρασκευή.

Την εκδήλωση συντόνισε η κ. Ηρώ Οικονομάκη, υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Β’/βάθμιας και παρουσίασε η κ. Ζωή Δεληζώνα, Διευθύντρια του 5ου Γυμνασίου Λάρισας.

Χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα:

Article-Ekdilwsi_sto_DWL-1.jpg
Article-Ekdilwsi_sto_DWL-2.jpg
Article-Ekdilwsi_sto_DWL-3.jpg
Article-Ekdilwsi_sto_DWL-4.jpg
Article-Ekdilwsi_sto_DWL-5.jpg
Article-Ekdilwsi_sto_DWL-6.jpg
Article-Ekdilwsi_sto_DWL-7.jpg
Article-Ekdilwsi_sto_DWL-8.jpg

Στην Πλατεία Άννας Φρανκ (οδός Ερυθρού Σταυρού – Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας) και ώρα 11.30 π.μ. Θα υπάρξει κατάθεση στεφάνων από Σχολεία της Λάρισας στην αναθηματική στήλη της Άννας Φρανκ, στη μνήμη των 1.500.000 παιδιών που υπήρξαν θύματα του Ολοκαυτώματος.

Πηγή: Ηλεκτρονική Εφημερίδα «LarissaNet.gr»

Αν έχετε οποιαδήποτε απορία...

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Θα χαρούμε να ακούσουμε νέα σας!!!
Κενταύρων 29, Πλ. Εβραίων Μαρτύρων Κατοχής, 41222, Λάρισα
2410532965
Δε - Πα: 10:00πμ - 14:00μμ