«ΕΣΒΗΣΕ» ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΗΣ ΣΕΛΛΗΣ ΦΕΛΛΟΥΣ

«ΕΣΒΗΣΕ» ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΗΣ ΣΕΛΛΗΣ ΦΕΛΛΟΥΣ

Σύσσωμη η Κοινότητα της Λάρισας είπε χθες το «τελευταίο αντίο» στη Σέλλη Φελλούς, την αγαπημένη μας δασκάλα Εβραϊκών, που έφυγε από τη ζωή τόσο ξαφνικά και τόσο πρόωρα, μόλις στα 42 της χρόνια…

Με ανείπωτη θλίψη, η οικογένειά της, φίλοι, συνάδελφοι και συνεργάτες της, από τη Λάρισα και από άλλες πόλεις, τη συνόδευσαν στην τελευταία της κατοικία, στο Εβραϊκό νεκροταφείο.

Ο Αντιπρόεδρος της ΙΚΛ Μωυσής Μανουάχ διάβασε το ψήφισμα της Κοινότητας, ενώ την αποχαιρέτισαν επίσης με λίγα λόγια ο Πρόεδρος της ΙΚΛ Ηλίας Καμπελής, η Αλίνα Μωυσή εκ μέρους της WIZO και των συναδέλφων της στην Κοινότητα και η Βίκυ Κωστή εκ μέρους του προσωπικού του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδας, όπου η Σέλλη Φελλούς εργαζόταν στην Αθήνα. Οι καρδιές όλων όμως ράγισαν με τα σπαρακτικά λόγια που της απηύθυναν ο αγαπημένος της σύζυγος και ο τραγικός πατέρας της.

Τεράστια η απώλεια για την Κοινότητα της Λάρισας, αλλά πιο πολύ για τους δικούς της ανθρώπους, τον σύζυγό της Τζέκη Αλμπάλα, τα παιδιά τους Έρρικα και Μωύς, τους γονείς της Ιάκωβο & Στέλλα Φελλούς και Μπένη & Καίτη Αλμπάλα, τα αδέρφια της Ααρών & Τίλντα Φελλούς και Καρολίνα & Ανδρέα Ματαθία, και τη γιαγιά της Μάρθα Ρούσσου.

Είθε ο Κύριος να μαλακώσει τον πόνο τους και να τους υποδείξει τρόπους παρηγοριάς.

 

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ισραηλιτικής Κοινότητας Λάρισας συνεδρίασε έκτακτα σήμερα, Τρίτη 5 Απριλίου 2022, ύστερα από την τραγική είδηση του θανάτου της

ΡΑΧΗΛ-ΣΕΛΛΗΣ  ΦΕΛΛΟΥΣ-ΑΛΜΠΑΛΑ

Δασκάλας Εβραϊκών της Ι.Κ.Λ.

Τα μέλη του Δ.Σ., συγκλονισμένα από το τόσο πρόωρο και αδόκητο γεγονός που έπληξε την οικογένειά της, αλλά και ολόκληρη την Κοινότητα Λάρισας, σκιαγραφούν την προσωπικότητα της αγαπημένης σε όλους Σέλλης. Μεγαλωμένη από τον Ιάκωβο και τη Στέλλα Φελλούς, μέσα σε μια μεγάλη οικογένεια της προσφοράς και της αγάπης, διαμόρφωσε έναν χαρακτήρα πρόσχαρο, μειλίχιο και δοτικό. Όσο υπέροχη μητέρα υπήρξε για την Έρρικα και τον Μωύς, τα λατρεμένα παιδιά, που απέκτησε με τον σύζυγό της Τζέκη Αλμπάλα, το ίδιο γλυκιά και προστατευτική υπήρξε για όλα τα παιδιά της Κοινότητάς μας, με την ιδιότητα της δασκάλας Εβραϊκών, που της εμπιστεύτηκε το συμβούλιο τα τελευταία χρόνια και που εκείνη τιμούσε, με μεγάλη επιτυχία και αξιόλογη δράση. Ο χαμός της αφήνει ένα τεράστιο και δυσαναπλήρωτο κενό κι ένα βαθύτατο πένθος για όλα τα μέλη της Κοινότητάς μας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο, αφού συζήτησε όλα τα παραπάνω,

Ψηφίζει :

  1. Να παραστεί στην κηδεία της σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο και να αναγνωστεί το ψήφισμα αυτό
  2. Να εκδοθεί η άδεια κηδείας και ταφής της δωρεάν, τιμής ένεκεν
  3. Να γίνει στη μνήμη της δωρεά για τις δραστηριότητες της Εβραϊκής Εκπαίδευσης της Κοινότητάς μας
  4. Να επιδοθεί το ψήφισμα στην οικογένειά της και να δημοσιευθεί στον τοπικό και εβραϊκό τύπο

Ο Πρόεδρος: Ηλίας Καμπελής

Η Γ. Γραμματέας: Βεατρίκη Μαγρίζου

Τα τακτικά μέλη του Δ.Σ.: Μωυσής Μανουάχ, Σίμων Μαγρίζος, Νίνα Ταραμπουλούς, Ισαάκ Φρανσές

 

Αν έχετε οποιαδήποτε απορία...

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Θα χαρούμε να ακούσουμε νέα σας!!!
Κενταύρων 29, Πλ. Εβραίων Μαρτύρων Κατοχής, 41222, Λάρισα
2410532965
Δε - Πα: 10:00πμ - 14:00μμ