ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ Ο «ΠΑΡΑΛΗΠΤΗΣ ΑΓΝΩΣΤΟΣ»

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ Ο «ΠΑΡΑΛΗΠΤΗΣ ΑΓΝΩΣΤΟΣ»

Μία σπουδαία παράσταση είχαν την τύχη να απολαύσουν όσοι βρέθηκαν χθες στο Θεσσαλικό Θέατρο. Τιμώντας τη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος το Θεσσαλικό Θέατρο συμμετέχει στις εκδηλώσεις μνήμης με την παράσταση «Παραλήπτης Αγνωστος».

Μία συγκλονιστική παράσταση-απεικόνιση της ανόδου του φασισμού και της μετάλλαξης των ανθρώπων σε κάτι άλλο από αυτό που ήταν. Η παράσταση περιγράφει την εξέλιξη ενός φιλελεύθερου αστού σε φανατικό υπερασπιστή του ναζιστικού κινήματος. Περιγράφει έξοχα τον ναζισμό ως κίνημα που συγκλονίζει τη γερμανική συνείδηση και συνεγείρει τους ματαιωμένους και εθνικά ταπεινωμένους Γερμανούς οδηγώντας σε μια καταστροφική πορεία ανάτασης χωρίς ηθικούς και πολιτιστικούς φραγμούς. Αποδίδει τη βία που σκόρπισε τον θάνατο στους δρόμους και στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τον φανατισμό και τους απηνείς διωγμούς των Εβραίων. Βλέπουμε μέσα από τις επιστολές του, τη μεταμόρφωση του πρωταγωνιστή, την αποκήρυξη των παλιών του ιδεών, των παλιών του σχέσεων. Βλέπουμε την αντίδρασή του για πρόσωπα που παλιά αγαπούσε. Εξαιρετική η σκηνοθεσία της Νάντιας Φωσκόλου.

Η παράσταση θα ανέβει και σήμερα Τετάρτη στις 9 μ.μ. Το έργο είναι σε μετάφραση – σκηνοθεσία Νάντιας Φώσκολου, σε σκηνογραφία – video design Μικαέλας Λιακατά, φωτισμούς Βασίλη Κλωτσοτήρα και κοστούμια Βασιλικής Σύρμα. Παίζουν οι ηθοποιοί Αχιλλέας Βατρικάς και Χρήστος Χριστόπουλος. Χορηγοί- υποστηρικτές της παράστασης είναι το «Θεσσαλικό Θέατρο», η Ισραηλιτική Κοινότητα Λάρισας, η εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», το Δημοτικό Ραδιόφωνο Λάρισας και το ξενοδοχείο «Μετροπόλ». Κρατήσεις Θέσεων: 2410 – 533.417.

Στην παράσταση παρευρέθηκαν ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Λάρισας Μωρίς Μαγρίζος, ο προϊστάμενος Εισαγγελίας Εφετών Στ. Δασκαλόπουλος, η πρόεδρος του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας Χρύσα Βουλγαράκη, η συγγραφέας Μπέτυ Μαγρίζου και πολύς κόσμος, ενώ πριν την έναρξη χαιρετισμό απηύθυνε η καλλιτεχνική διευθύντρια του Θεσσαλικού Θεάτρου Κυριακή Σπανού.

(Πηγή: Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ)

Αν έχετε οποιαδήποτε απορία...

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Θα χαρούμε να ακούσουμε νέα σας!!!
Κενταύρων 29, Πλ. Εβραίων Μαρτύρων Κατοχής, 41222, Λάρισα
2410532965
Δε - Πα: 10:00πμ - 14:00μμ