ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΔΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΔΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΛΑΡΙΣΑΣ

Η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι.Κατσίγρα, με την αρωγή των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Ν. Λάρισας, οργάνωσε ξενάγηση για τους εκπαιδευτικούς της πόλης στις περιοδικές εκθέσεις που φιλοξενεί. Στόχος της δράσης, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 2 Νοεμβρίου, ήταν να δοκιμάσουν πρώτοι οι δάσκαλοι την εμπειρία των εκθέσεων και των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που τις συνοδεύουν, πριν την οργανωμένη επίσκεψή τους στην Πινακοθήκη μαζί με τους μαθητές τους.

Στην έκθεση του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος «Συναγωνιστής: Έλληνες Εβραίοι στην Εθνική Αντίσταση» τους ξενάγησε η διευθύντρια της Κοινότητας Αλίνα Μωυσή, που αναφέρθηκε κυρίως στα διδάγματα που μπορούν να αντλήσουν οι επισκέπτες της συγκεκριμένης έκθεσης και πολύ περισσότερο τα παιδιά, τα οποία έχουν τη δυνατότητα να προβληματιστούν πάνω στις έννοιες της αλληλεγγύης και της ισότητας, στις διάφορες μορφές αγώνα, στην αγάπη και την προσήλωση στην οικογένεια και την πατρίδα, στο δικαίωμα του καθενός να ορίζει τη ζωή του, στην καταπολέμηση κάθε μορφής ρατσισμού κ.ά.

Στη συνέχεια η συνεργάτης της Πινακοθήκης Δήμητρα Οικονόμου εξήγησε στους εκπαιδευτικούς με ποια μουσειοπαιδαγωγικά μέσα θα γίνει η προσέγγιση των παιδιών στις παραπάνω έννοιες. Οι εκπαιδευτικοί έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και σύντομα θα αρχίσουν οι οργανωμένες επισκέψεις σχολείων στην έκθεση, η οποία θα διαρκέσει ως τα μέσα Ιανουαρίου.

 

Αν έχετε οποιαδήποτε απορία...

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Θα χαρούμε να ακούσουμε νέα σας!!!
Κενταύρων 29, Πλ. Εβραίων Μαρτύρων Κατοχής, 41222, Λάρισα
2410532965
Δε - Πα: 10:00πμ - 14:00μμ