ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΙΚΛ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΝΟΥΚΑ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΙΚΛ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΝΟΥΚΑ

Οι κυρίες της WIZO Λάρισας, που κάθε χρόνο οργανώνουν τη γιορτή του Χανουκά, είχαν φέτος την έμπνευση να αναβιώσουν την όμορφη συνήθεια των χορών, που έδινε παλιά η Κοινότητα Λάρισας, όπου τα μέλη της κάθε ηλικίας διασκέδαζαν όλοι μαζί! Η ιδέα αποδείχτηκε επιτυχής και αγκαλιάστηκε με ενθουσιασμό: μεσημέρι Κυριακής 9 Δεκεμβρίου και το κέντρο «Εν Λαρίση» γέμισε από τη μεγάλη οικογένεια της Κοινότητάς μας, γυναίκες, άντρες και παιδιά, που ήρθαν για να χαρούν μαζί την τελευταία μέρα του Χανουκά!

Παρόντες ασφαλώς ο Ραβίνος Λάρισας Ηλίας Σαμπετάι, ο Πρόεδρος Μώρις Μαγρίζος και σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο, αλλά και μέλη της… ευρύτερης οικογένειας από τις Κοινότητες Τρικάλων, Βόλου, Καρδίτσας και Θεσσαλονίκης, που μας έκαναν την τιμή να βρίσκονται κοντά μας. Στον ίδιο χώρο βρέθηκε εντελώς συμπτωματικά και ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, που δεν έχασε την ευκαιρία να δείξει για άλλη μια φορά τα φιλικά του αισθήματα προς την Εβραϊκή Κοινότητα, ανάβοντας ένα κεράκι και χαρίζοντάς μας τις ευχές του!

chanouka-9.jpg
chanouka-8.jpg

Οικοδέσποινες της γιορτής η Νίνα Ταραμπουλούς και η Άννα Ιεσουά, με μπρίο και χιούμορ, κάλεσαν τις κυρίες που είχαν χαρμόσυνα γεγονότα τη χρονιά που πέρασε, να ανάψουν ένα κεράκι. Γάμοι, μωρά, μπαρ μιτσβά, πτυχία, αριστεία, νέες δουλειές… μικρές και μεγάλες χαρές… παρέλασαν με υπερηφάνεια και έλαμψαν ολόφωτες τόσες χανουκιγιώτ! Ιδιαίτερη και πολύ συγκινητική όμως ήταν η έκπληξη που επιφύλαξε το συμβούλιο της WIZO στα ζευγάρια που έκλεισαν 50 χρόνια γάμου! Τα ονόματά τους ακούστηκαν ένα-ένα και τα «χρυσά» ζευγάρια, με δάκρυα στα μάτια και με ένα κόκκινο τριαντάφυλλο στα χέρια, σηκώθηκαν στην πίστα για τον πρώτο χορό!

chanouka-6.jpg
chanouka-7.jpg

Αμέσως μετά και αφού όλοι είχαν ήδη απολαύσει ένα καλό γεύμα, «στέναξε» η πίστα από χορούς, παλαμάκια και γέλια! Κι όταν πήρε να σουρουπώνει, ο Ραβίνος μας κ. Ηλίας Σαμπετάι μίλησε για τη γιορτή και τα μηνύματα του Χανουκά και όλοι μαζί απαγγείλαμε τις μπεραχώτ και ανάψαμε τα κεράκια της τελευταίας βραδιάς.

chanouka-2.jpg
chanouka-3.jpg
chanouka-4.jpg

Γέμισε φως ο χώρος και οι καρδιές μας, γέμισαν ωραία μουσική τα αυτιά μας, γέμισαν χαμόγελα τα πρόσωπά μας, γέμισαν χαρά και ελπίδα οι ψυχές μας… «ΜΑΖΙ είναι το σύνθημα, ΜΑΖΙ είναι το μήνυμα» είπε η πρόεδρος της WIZO Λάρισας, Αλίνα Μωυσή «γιατί αξίζει στην Κοινότητά μας η παράδοση και τα έθιμά μας να μην είναι μόνο μια ωραία ανάμνηση, να μην είναι μια παράγραφος σε ένα βιβλίο ιστορίας, αλλά να είναι ζωντανά, όμορφα πράγματα, που με μεγάλη ευκολία συνδυάζονται με την καθημερινότητά μας, αρκεί να αφιερώσουμε λίγο χρόνο, λίγη ψυχή!»

Και του χρόνου!

Αν έχετε οποιαδήποτε απορία...

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Θα χαρούμε να ακούσουμε νέα σας!!!
Κενταύρων 29, Πλ. Εβραίων Μαρτύρων Κατοχής, 41222, Λάρισα
2410532965
Δε - Πα: 10:00πμ - 14:00μμ