ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΓΙΑ ΤΑ ΕΚΤΑΚΤΑ ΜΕΤΡΑ ΛΟΓΩ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΓΙΑ ΤΑ ΕΚΤΑΚΤΑ ΜΕΤΡΑ ΛΟΓΩ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ

 

ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

Λάρισα, 31 Μαρτίου 2020

Αγαπητά μας μέλη,

Ελπίζουμε να είστε όλοι καλά και να εφαρμόζετε την οδηγία «ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ» υπακούοντας στους κανόνες που μας έχουν επιβληθεί για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Η Κοινότητά μας παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις και φροντίζει με κάθε τρόπο για την προστασία της υγείας των μελών της αλλά και για τη διευκόλυνσή τους αυτές τις δύσκολες μέρες:

  • Ήδη από τις 5 Μαρτίου, σύμφωνα με οδηγίες της Κυβέρνησης και του ΚΙΣΕ, αναστείλαμε όλες τις θρησκευτικές λειτουργίες, μνημόσυνα, συγκεντρώσεις WIZO κ.λπ. στη Λέσχη μας, συμπεριλαμβανομένων και των λειτουργιών και εκδηλώσεων για το Πουρίμ.
  • Την προηγούμενη εβδομάδα αποφασίστηκε η ματαίωση όλων των καθιερωμένων θρησκευτικών δραστηριοτήτων του Πέσαχ (λειτουργίες, επισκέψεις στο νεκροταφείο, Σέντερ μελών Κοινότητας, μαθητών σχολείου, νεολαίας κλπ) Είναι ασφαλώς λυπηρό να πρέπει να ληφθούν αυτά τα πρωτόγνωρα προληπτικά μέτρα, είναι όμως και απαραίτητο, γι αυτό και θα εξακολουθήσουν να ισχύουν μέχρι να είναι απολύτως ασφαλείς οι συναθροίσεις.
  • Η διανομή της ματσά και των υπόλοιπων ειδών κασέρ λε Πέσαχ δεν θα γίνει φέτος από το γραφείο της Κοινότητας, αλλά με παράδοση στα σπίτια σας.  Οι παραγγελίες σας θα δίνονται τηλεφωνικώς στο τηλ. της Κοινότητας 2410 532965 (από 31/3/20 ως 8/4/20 και ώρες 11.00 ως 14.00) και θα εκτελούνται εντός δύο ημερών. Η εξόφληση των ειδών θα γίνεται μόνο με τραπεζική μεταφορά ή, σε περίπτωση που αυτό σας είναι αδύνατο, θα παραμένει ως οφειλή που θα εξοφληθεί αργότερα. Η υπηρεσία της κατ’ οίκον παράδοσης παρέχεται μόνο για την πόλη της Λάρισας και είναι δωρεάν.
  • Όσον αφορά τα μαθήματα εβραϊκών στα παιδιά μας, μετά το κλείσιμο των σχολείων, συνεχίζονται κανονικά από την δασκάλα Εβραϊκών μέσω διαδικτύου, ακολουθώντας την γενική προσπάθεια παροχής online εκπαίδευσης που εφαρμόζει και η Σχολή Καραβάνα όπου φοιτούν.
  • Το Διοικητικό Συμβούλιο δεν πραγματοποιεί συνεδριάσεις στο γραφείο, όμως τα μέλη του βρίσκονται σε διαρκή τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ τους για τη διευθέτηση όλων των κοινοτικών θεμάτων.
  • Ο Πρόεδρος της Κοινότητας επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τις περισσότερες οικογένειες, για να ενημερωθεί για την κατάστασή τους και να διαβεβαιώσει ότι η Κοινότητα θα είναι στη διάθεσή τους αν χρειάζονται οτιδήποτε. Οι κυρίες του συμβουλίου της wizo, καθώς και οι φοιτητές μας, που βρίσκονται αυτόν τον καιρό στη Λάρισα, έχουν διαμορφώσει ένα δίκτυο εθελοντών, πρόθυμο να εξυπηρετήσει τα μέλη της Κοινότητάς μας σε κάθε τους ανάγκη, με ένα απλό τηλεφώνημα στο γραφείο της Κοινότητας.
  • Το έργο αναστήλωσης της Συναγωγής παρακολουθείται στενά από το Δ.Σ. και θα συνεχιστεί, παρόλες τις δυσκολίες, αφού εξασφαλίστηκε κονδύλι για την πραγματοποίηση των απαραίτητων εργασιών που είχαν σταματήσει.
  • Τέλος, καλούμε τους εθελοντές αιμοδότες μας να μην αμελήσουν την υποχρέωσή τους να προσφέρουν αίμα αυτές τις δύσκολες ημέρες. Οι εκκλήσεις του Νοσοκομείου είναι συνεχείς και η Τράπεζα Αίματος της Κοινότητάς μας χρειάζεται να ενισχυθεί με επιπλέον μονάδες, ώστε να είναι σε θέση να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των μελών και των συγγενών τους.

Αγαπητοί μας, σίγουρα η κατάσταση που ζούμε δεν είναι ούτε εύκολη ούτε ευχάριστη, ωστόσο είναι απαραίτητο να διατηρήσουμε την πειθαρχία και την αισιοδοξία μας, ώστε να βγούμε νικητές από αυτή την περιπέτεια και οι ζωές μας να επανέλθουν γρήγορα στους κανονικούς τους ρυθμούς.

Με αδελφικούς χαιρετισμούς,

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Αν έχετε οποιαδήποτε απορία...

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Θα χαρούμε να ακούσουμε νέα σας!!!
Κενταύρων 29, Πλ. Εβραίων Μαρτύρων Κατοχής, 41222, Λάρισα
2410532965
Δε - Πα: 10:00πμ - 14:00μμ