ΤΟ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ

ΤΟ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ

Το Θεσσαλικό Θέατρο συμμετέχει με δύο παραστάσεις στις εκδηλώσεις Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων του Ολοκαυτώματος, που θα γίνουν στη Λάρισα την ερχόμενη εβδομάδα, μετακαλώντας από την Αθήνα το αριστούργημα της Kathrine Kressmann Taylor «Παραλήπτης Άγνωστος».

Οι παραστάσεις θα δοθούν την Τρίτη 29 και την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου στις 9 μ.μ. στο Θέατρο του Μύλου. Πρόκειται για έργο που αγαπήθηκε από το κοινό και παίχτηκε για τρεις συνεχόμενες σεζόν (2014-16) στο Θέατρο «Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων» της Αθήνας. Μετά από έναν πρώτο κύκλο επιτυχημένων παραστάσεων το 2014 και έναν δεύτερο, το 2015, ο «Παραλήπτης Άγνωστος», αφού ψηφίστηκε ως η Καλύτερη short-term Παράσταση του 2015 στα θεατρικά βραβεία κοινού All4fun, ξαναπαίχτηκε για 3η χρονιά το 2016. Το 2017 ξεκίνησε περιοδεία ανά την Ελλάδα, η οποία συνεχίζεται για 3η χρονιά το 2019. Το έργο είναι σε μετάφραση – σκηνοθεσία Νάντιας Φώσκολου, σε σκηνογραφία – video design Μικαέλας Λιακατά, φωτισμούς Βασίλη Κλωτσοτήρα και κοστούμια Βασιλικής Σύρμα. Παίζουν οι ηθοποιοί Αχιλλέας Βατρικάς και Χρήστος Χριστόπουλος.

Γραμμένο το 1938, το αφήγημα δι’ αλληλογραφίας «Παραλήπτης Άγνωστος» (Address Unknown) είναι, κατά το New York Times Book Review, «το πιο αποτελεσματικό κατηγορώ εναντίον του ναζισμού που έχει γίνει ποτέ σε έργο μυθοπλασίας». Έχει διασκευαστεί για τον κινηματογράφο και έχει ανέβει σε κεντρικά θέατρα των Ηνωμένων Πολιτειών και της Γαλλίας. Χορηγοί- υποστηρικτές της παράστασης είναι το Θεσσαλικό Θέατρο, η Ισραηλιτική Κοινότητα, η εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», το Δημοτικό Ραδιόφωνο Λάρισας και το ξενοδοχείο «Μετροπόλ».

Για κρατήσεις θέσεων τηλεφωνήστε στο Θέατρο του Μύλου: 2410 533417.

Αν έχετε οποιαδήποτε απορία...

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Θα χαρούμε να ακούσουμε νέα σας!!!
Κενταύρων 29, Πλ. Εβραίων Μαρτύρων Κατοχής, 41222, Λάρισα
2410532965
Δε - Πα: 10:00πμ - 14:00μμ