ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Ι.Κ.Λ. ΗΛΙΑ ΚΑΜΠΕΛΗ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Ι.Κ.Λ. ΗΛΙΑ ΚΑΜΠΕΛΗ

Ηλίας Καμπελής: «Να μπορέσουμε να ζήσουμε αρμονικά με τον συνάνθρωπό μας»

Ο Πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Λάρισας κ.Ηλίας Καμπελής παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό «Πρόσωπα»:

Ο Ηλίας Καμπελής γεννήθηκε  το 1956 στην πόλη της Λάρισας. Ο πατέρας του ήταν γνωστός έμπορος των Τρικάλων και η μητέρα του είναι το γένος Μισδραχή από την Λάρισα. Ζει και μεγαλώνει στα Τρίκαλα μέχρι τα 18 του χρόνια.

Ο Ηλίας Καμπελής αποφασίζει ότι δεν θα ασχοληθεί με το εμπόριο και ξεκινά τις σπουδές του στην φαρμακευτική σχολή του πανεπιστημίου Παβίας στην Ιταλία όπου και τελειώνει. Αρχίζει να εργάζεται ως φαρμακοποιός το 1984 αλλά η διάθεσή του για επιμόρφωση δεν σταματά.

Συνεχίζει  τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Πανεπιστήμιο Αθηνών στην Φυτοθεραπεία και Αρωματοθεραπεία. Συστεγάζεται το 1991 με την φαρμακοποιό Ρασέλ Κοέν με την οποία παντρεύεται το 1993 και αποκτούν 3 παιδιά.

Η ενασχόλησή του με το φαρμακευτικό γίγνεσθαι τον οδήγησε να εκλεγεί  στο πειθαρχικό συμβούλιο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας για μια τετραετία. Ανήκει στα ιδρυτικά μέλη του Προμηθευτικού Φαρμακευτικού Συνεταιρισμού Λάρισας. Επίσης αποτελεί μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Εθνοφαρμακολογίας.

Το ενδιαφέρον του για την φαρμακευτική  τον οδήγησε  να συμμετέχει σε πολλά φαρμακευτικά συνέδρια και  εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό όπως Bologna, Milano, Geneve , Paris, Brussels κ.α.  Μέσω της επαφής του με τις εξελίξεις του φαρμακευτικού χώρου δημιουργεί ένα  σύγχρονο εργαστήριο γαληνικών σκευασμάτων στο φαρμακείο του το οποίο και εξοπλίζει  με τεχνολογίες αιχμής.

Αυτή η στάση  της «δια βίου εκπαίδευσης» δίνει πάντα πνοή στη καθημερινότητά του στο φαρμακείο. Το λειτούργημα του φαρμακοποιού τον φέρνει  συνεχώς αντιμέτωπο με τον ανθρώπινο πόνο και με τα διάφορα κοινωνικά προβλήματα που υπάρχουν. Ασχολείται επισταμένως με την επικοινωνία φαρμακοποιού-ασθενή καθημερινά, δοκιμάζοντας τις δυνάμεις και την ανθρωπιά του. Το χιούμορ αποτελεί απαραίτητο στοιχείο της ζωής του. «Με αισιοδοξία, ελπίδα, αγάπη και ιδανικά μπορείς να γίνεις καλύτερος άνθρωπος» υπογραμμίζει στα «ΠΡΟΣΩΠΑ».

Στην ζωή του υπάρχει  πάντα και η εθελοντική διάθεση. Ασχολείται με τα κοινά  της Ισραηλιτικής Κοινότητας Λάρισας επί σειρά ετών. ¨Έχει διατελέσει πρόεδρος γενικής συνέλευσης της Ισραηλιτικής Κοινότητας Λάρισας, αντιπρόεδρος του Δ.Σ.  Ισραηλιτικής Κοινότητας και τον Ιούνιο του 2020 εξελέγη πρόεδρός της.

Το μήνυμά του για την καινούρια χρονιά είναι να μπορέσουμε να ζήσουμε αρμονικά με τον συνάνθρωπό μας ανεξαρτήτως πολιτικών, θρησκευτικών πεποιθήσεων και αξιών ζωής γιατί είτε το θέλουμε είτε όχι, είμαστε όλοι συνδεδεμένοι μεταξύ μας και αποτελούμε μέρος αυτού του σύμπαντος.

 ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΑ 2020

 

Αν έχετε οποιαδήποτε απορία...

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Θα χαρούμε να ακούσουμε νέα σας!!!
Κενταύρων 29, Πλ. Εβραίων Μαρτύρων Κατοχής, 41222, Λάρισα
2410532965
Δε - Πα: 10:00πμ - 14:00μμ