Η ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΠΟΥ ΤΙΜΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ

Η ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΠΟΥ ΤΙΜΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ

Περί τις 450 οικογένειες στη Λάρισα στηρίζει κάθε μήνα το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, χάρη στην προσφορά των Λαρισαίων.

Ο αριθμός δε, των ωφελούμενων οικογενειών έχει αυξηθεί ραγδαία μέσα στα τέσσερα χρόνια από τη δημιουργία του, καθώς το 2014 αυτές ανέρχονταν στις 180. Αποτελεί μία από τις σημαντικότερες δομές στην πόλη, που στηρίζεται και διατηρείται χάρη στις προσφορές των πολιτών της, τους οποίους αναγνώρισε για το έργο τους η δημοτική αρχή Λάρισας, τιμώντας την πολύχρονη και πολύτιμη προσφορά τους σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας.

Αυτό το φωτεινό παράδειγμα αλληλεγγύης εξήρε σε ομιλία του ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απ. Καλογιάννης, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι «πρόκειται για μια προσπάθεια που δεν είναι μόνο του Δήμου, αλλά είναι αποτέλεσμα συνεργειών. Αποτελεί μέρος ενός συνόλου κοινωνικών δομών -δημιουργήσαμε 19 νέες κοινωνικές δομές τα τελευταία χρόνια- που όλες μαζί δημιουργούν ένα δίχτυ προστασίας στον πληθυσμό που υποφέρει από την οικονομική κρίση και τη φτώχεια, προσφέροντάς του μια ολιστική παρέμβαση στήριξης…». Τόνισε επίσης ότι το Κοινωνικό Παντοπωλείο είναι των Λαρισαίων καθώς στηρίζεται από τους πολίτες και κατέληξε λέγοντας ότι «εκτός από το κοινωνικό του έργο, διδάσκει και εκπαιδεύει την κοινωνία στην αλληλεγγύη».

Το έργο της δομής εξήρε σε χαιρετισμό του και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κ Αγοραστός, αναφέροντας ότι «το Κοινωνικό Παντοπωλείο συνεισφέρει στην κοινωνική συνοχή και δημιουργεί μια ισχυρή θετική δύναμη…». Γι’ ακόμη μια φορά κατέθεσε τη στήριξή του στο έργο του, θυμίζοντας μάλιστα ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με τον Δήμο Λαρισαίων είχε εντάξει τη λειτουργία του σε χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα, δημιουργώντας έτσι μια «στέρεα δομή» όπως τόνισε. «Καταλυτική και σωτήρια» χαρακτήρισε την ανιδιοτελή προσφορά των εθελοντών και των πολιτών που στηρίζουν με τρόφιμα και είδη το Κοινωνικό Παντοπωλείο, η διευθύντρια Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας του Δήμου Λαρισαίων κ. Εφη Ζιώγα, δηλώνοντας επίσης ότι «με τη δική τους συμβολή εφοδιάζεται τακτικά και μπορεί να ανταποκριθεί στο σκοπό του». «Η προσφορά σας μας δίνει ελπίδα… Κάθε βοήθεια είναι καίριας σημασίας» κατέληξε.

Για τη δημιουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου, το οποίο ιδρύθηκε επί θητείας του, μίλησε ο πρώην δήμαρχος Λαρισαίων κ. Κώστας Τζανακούλης, υποστηρίζοντας ότι ήταν από τα πρώτα στην Ελλάδα και έγιναν πολλές προσπάθειες να εδραιωθεί ως δομή ενώ δήλωσε ότι «συγκινητική ήταν η ανταπόκριση του κόσμου από την πρώτη στιγμή». Στο πλαίσιο της εκδήλωσης χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων κ. Δημ. Δεληγιάννης και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος σε Θέματα Πρόνοιας κ. Μιχάλης Αναστασίου. Το έργο του Κοινωνικου Παντοπωλείου παρουσίασε αναλυτικά ο υπεύθυνος της δομής κ. Θεόδωρος Γαντζούδης, ενώ ακολούθως η κ. Βάσω Δουβλατανιώτη, προϊσταμένη των Κοινωνικών Δομων του Δήμου Λαρισαίων, αναφέρθηκε στην ολιστική παρέμβαση που αυτές πραγματοποιούν, στους ωφελούμενους της Λάρισας.

Επίσης χθες απονεμήθηκαν τιμητικοί έπαινοι σε πάνω από 300 φορείς, Συλλόγους, σχολεία, επιχειρήσεις, ιδιώτες κ.ά. που συνέβαλαν στο έργο του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Λαρισαίων. Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος κ. Αχιλλέας Τραγούδας και έκλεισε με εμφάνιση του μουσικού –τσελίστα Νίκου Νικολαΐδη.

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

(Πηγή: Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ)

Αν έχετε οποιαδήποτε απορία...

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Θα χαρούμε να ακούσουμε νέα σας!!!
Κενταύρων 29, Πλ. Εβραίων Μαρτύρων Κατοχής, 41222, Λάρισα
2410532965
Δε - Πα: 10:00πμ - 14:00μμ