Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΠΟΥΡΙΜ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΥΡΙΕΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΠΟΥΡΙΜ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΥΡΙΕΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ
Ένα απόγευμα γεμάτο χαρά αλλά και ουσία επιμελήθηκαν οι κυρίες της Ισραηλιτικής Κοινότητας, την Κυριακή 17 Μαρτίου, στο ξενοδοχείο ΜΕΤΡΟΠΟΛ, με την ευκαιρία της χαρούμενης εβραϊκής γιορτής του Πουρίμ. Γέμισε ασφυκτικά η αίθουσα από τα μέλη του συλλόγου και τις φίλες τους Λαρισαίες, που ήρθαν να απολαύσουν καφεδάκι με καλή παρέα και γιορτινή διάθεση, να αποκτήσουν παραδοσιακά εβραϊκά γλυκά, να συνεισφέρουν στον φιλανθρωπικό σκοπό της εκδήλωσης και να παρακολουθήσουν μια εξαιρετικού επιπέδου θεατρική παράσταση.
Η Πρόεδρος του συλλόγου, Αλίνα Μωυσή, αφού ευχαρίστησε για την αθρόα και ενθουσιώδη συμμετοχή, αναφέρθηκε στον τίτλο της εκδήλωσης «Εσθήρ – Ιουδήθ – γυναίκα» εξηγώντας πως όλες οι γυναίκες, από τη βιβλική μορφή της βασίλισσας Εσθήρ, ως την «Εβραία» Ιουδήθ του Μπρεχτ και ως τη σύγχρονη γυναίκα, έχουν παράλληλες διαδρομές και κοινό… «λογισμικό», όπως είπε χαρακτηριστικά. Όλες έχουν παλέψει με διλλήματα και βαριές ευθύνες, όλες έχουν αναμετρηθεί με προβλήματα που απειλούν να πληγώσουν την ανθρωπιά μας κι έχουν αναρωτηθεί σε κάποια στιγμή της ζωής τους «Γιατί εγώ;» Η απάντηση είναι «Γιατί εγώ ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ!» τόνισε η κ.Μωυσή. συμπληρώνοντας πως είναι στη γυναικεία μας φύση να αναγνωρίζουμε την ανάγκη των διπλανών μας και να βοηθάμε έγκαιρα και διακριτικά. Στο πνεύμα της προσφοράς προς τον συνάνθρωπο, που είναι άλλωστε και η πιο βασική από τις εντολές του Πουρίμ, ανακοινώθηκε ότι τα έσοδα της φετινής εκδήλωσης θα προσφερθούν στον Σύλλογο Γονέων και Φίλων Ατόμων με σύνδρομο DOWN Θεσσαλίας «Κύκνος» για την δημιουργία της στέγης του Συλλόγου, καθώς και στο Δημοτικό Γηροκομείο για το βάψιμο των κοιτώνων των γερόντων που φιλοξενεί. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ντίνος Διαμάντος, σε σύντομο χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στους σκοπούς του «Κύκνου» και ευχαρίστησε τις κυρίες για την πρωτοβουλία τους.
Αμέσως μετά τα φώτα χαμήλωσαν και η νέα ηθοποιός Ηλέκτρα Κλιάφα, με τον σπαρακτικό μονόλογο του Μπέρτολτ Μπρεχτ «Η Εβραία», μας μετέφερε στη Γερμανία του Μεσοπολέμου, τότε που το κτήνος του ναζισμού άρχισε να απλώνει τα πλοκάμια του εξαθλιώνοντας τις ανθρώπινες σχέσεις. Η εξαιρετική ερμηνεία της και η πρωτότυπη σκηνοθετική ματιά του Βασίλη Γιαννιώση, με τη μουσική, τους φωτισμούς και τις παράλληλες προβολές, μας χάρισαν μια μοναδική θεατρική εμπειρία και ευκαιρία για προβληματισμό.
Η βραδιά έκλεισε με τον πιο γλυκό τρόπο, αφού κληρώθηκαν δεκάδες δίσκοι χειροποίητης «κουμπέτας» και άλλων παραδοσιακών εβραϊκών γλυκών.
Και του χρόνου!

Αν έχετε οποιαδήποτε απορία...

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Θα χαρούμε να ακούσουμε νέα σας!!!
Κενταύρων 29, Πλ. Εβραίων Μαρτύρων Κατοχής, 41222, Λάρισα
2410532965
Δε - Πα: 10:00πμ - 14:00μμ