ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ Ι.Κ. ΛΑΡΙΣΑΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ισραηλιτικής Κοινότητας Λάρισας συνήλθε έκτακτα σήμερα Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018, ύστερα από το θλιβερό άγγελμα του θανάτου του ΜΩΥΣΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΗ, τέως Προέδρου του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδας.

Ο Πρόεδρος κ. Μώρις Μαγρίζος σκιαγράφησε την προσωπικότητα του εκλιπόντος, χαρακτηρίζοντάς τον ως μια από τις πιο εξέχουσες μορφές του Ελληνικού Εβραϊσμού, τον οποίο υπηρέτησε επί δεκαετίες με γνώση, σύνεση, εργατικότητα και διορατικότητα. Αναφέρθηκε στην πολυετή πορεία του ως Προέδρου του ΚΙΣΕ κατά την οποία εργάστηκε με προσήλωση για τις προτεραιότητες που είχε θέσει για το κεντρικό όργανο του ελληνικού εβραϊσμού, δηλαδή την εξωστρέφεια, την προαγωγή των δημοσίων σχέσεων και των εκπαιδευτικών δράσεων, την ανάδειξη της ιστορίας των ελληνικών εβραϊκών κοινοτήτων και την ισχυροποίηση του κύρους του ΚΙΣΕ στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο κ. Μαγρίζος αναφέρθηκε επίσης στη λαμπρή επαγγελματική σταδιοδρομία του εκλιπόντος στα ΕΛΤΑ, την προσφορά του στον ελληνικό Φιλοτελισμό και στο αξιόλογο συγγραφικό έργο του, για τα οποία διακρίθηκε και βέβαια στην αγάπη και τη φροντίδα του προς την οικογένειά του. Τέλος, ο κ. Μαγρίζος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην ιδιαίτερη σχέση του Μωυσή Κωνσταντίνη με την Κοινότητα μας, την αγάπη και τη στήριξη με την οποία την περιέβαλε όλα τα χρόνια που ήταν στο συμβούλιο του ΚΙΣ, μια σχέση η οποία επισφραγίστηκε με την ανακήρυξή του σε Επίτιμο μέλος της Κοινότητας Λάρισας που έγινε σε ειδική εκδήλωση τον περασμένο Απρίλιο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο, αφού άκουσε και συζήτησε όλα τα παραπάνω και θεωρώντας το πολυσήμαντο έργο του Μωυσή Κωνσταντίνη ως πολύτιμη παρακαταθήκη για τον μεταπολεμικό ελληνικό εβραϊσμό,

Ψηφίζει:

1. Να παραστεί ο Πρόεδρος και μέλη του Δ.Σ. στην κηδεία του

2. Να τελεστεί στη μνήμη του επιμνημόσυνη δέηση στη Συναγωγή Λάρισας

3. Να διατεθεί στη μνήμη του ποσό 500€ για τη εβραϊκή εκπαίδευση των παιδιών της Ι.Κ.Λ.

4. Να επιδοθεί το ψήφισμα αυτό στην οικογένειά του και να δημοσιευθεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό εβραϊκό Τύπο

Ο Πρόεδρος ΜΩΡΙΣ ΜΑΓΡΙΖΟΣ

Η Γραμματέας ΜΠΕΤΤΥ ΜΑΓΡΙΖΟΥ

Αν έχετε οποιαδήποτε απορία...

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Θα χαρούμε να ακούσουμε νέα σας!!!
Κενταύρων 29, Πλ. Εβραίων Μαρτύρων Κατοχής, 41222, Λάρισα
2410532965
Δε - Πα: 10:00πμ - 14:00μμ