ΦΥΤΕΥΟΥΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ

ΦΥΤΕΥΟΥΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ

Ανοιχτό το πρόγραμμα του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος για τα σχολεία

Για έκτη συνεχή χρονιά το Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος πραγματοποιεί το πρόγραμμα «Crocus». Το πρόγραμμα «Crocus» απευθύνεται σε μαθητές ηλικίας 11 έως 18 ετών και αποτελεί δραστηριότητα σε πολλά σχολεία από όλο τον κόσμο, τα οποία συμμετέχουν σε αυτό εδώ και αρκετά χρόνια.

Το πρόγραμμα «Crocus» είναι ένας απτός τρόπος να γνωρίσουν οι νέοι άνθρωποι το θέμα του Ολοκαυτώματος και να ενισχυθεί η γνώση τους σχετικά με τους κινδύνους των διακρίσεων, των προκαταλήψεων και της μισαλλοδοξίας. Στη Λάρισα εδώ και 5 χρόνια το 1ο Γυμνάσιο Λάρισας υλοποιεί το πρόγραμμα με τη βοήθεια του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος.

Ο Οργανισμός παρέχει τις κατάλληλες κατευθύνσεις και πληροφορίες οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν τους δασκάλους κατά τη διάρκεια της δραστηριότητας. Αυτοί οι πόροι συμπληρώνουν το υπάρχον υλικό σχετικά με τον ρατσισμό και τη διαφορετικότητα. Η ανάμειξη των παιδιών στη φύτευση των βολβών και η παρακολούθηση της ανάπτυξης των λουλουδιών, ενθαρρύνει τη συνεχή επιμόρφωση σχετικά με τη σημασία της ανεκτικότητας και του σεβασμού.

Ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός για το Ολοκαύτωμα στην Ιρλανδία παρέχει στα σχολεία βολβούς κίτρινου κρόκου για να φυτευτούν το φθινόπωρο στη μνήμη του 1,5 εκατομμυρίου Εβραιόπουλων και των χιλιάδων άλλων παιδιών, που πέθαναν στο Ολοκαύτωμα. Τα κίτρινα άνθη φέρνουν στη μνήμη το κίτρινο άστρο του Δαβίδ το οποίο οι Ναζί υποχρέωναν τους Εβραίους να φοράνε. Ο κρόκος ανθεί στα τέλη Ιανουαρίου ή στις αρχές του Φλεβάρη, κοντά στην παγκόσμια Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος (27 Ιανουαρίου).

Το Online «Crocus» Club είναι ένα ασφαλές διαδικτυακό φόρουμ, όπου τα σχολεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Crocus μπορούν να μοιράζονται τις εμπειρίες τους σχετικά με το πρόγραμμα και να κάνουν νέους φίλους στη χώρα τους ή στο εξωτερικό.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την Οριέττα Τρέβεζα – Σούση, Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων, στο τηλ.: 210 3225582, Fax: 210 3231577, E-mail: otreveza@jewishmuseum.gr.

(Πηγή: Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ)

Αν έχετε οποιαδήποτε απορία...

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Θα χαρούμε να ακούσουμε νέα σας!!!
Κενταύρων 29, Πλ. Εβραίων Μαρτύρων Κατοχής, 41222, Λάρισα
2410532965
Δε - Πα: 10:00πμ - 14:00μμ