Τρεις ξεχωριστές εκδηλώσεις στην Κοινότητά μας

Τρεις ξεχωριστές εκδηλώσεις στην Κοινότητά μας
Τρεις νέοι άνθρωποι από το Ισραήλ, απεσταλμένοι ενός νέου προγράμματος του Εβραϊκού Πρακτορείου για τόνωση των μικρών κοινοτήτων της διασποράς ήρθαν με τα ταλέντα και τον ενθουσιασμό τους και χάρισαν πολύ όμορφες στιγμές στην Κοινότητά μας την Τετάρτη 12 και την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου.
Το μεσημέρι της Τετάρτης συμμετείχαν στη γιορτή των παιδιών για το Του Μπισβάτ, όπου, μετά τη φύτευση ενός δέντρου στην αυλή του Εβραϊκού σχολείου, ο Γιανίρ τα ξεσήκωσε σε ένα κεφάτο δημιουργικό μουσικό παιχνίδι. Το ίδιο βράδυ ο πολυτάλαντος Γιανίρ παρέσυρε και τους μεγάλους στα μονοπάτια των ταξιδιών, των θρησκειών και των εμπειριών που περπάτησε ο ίδιος, παίζοντάς μας μελωδίες με τουλάχιστον 10 διαφορετικά μουσικά όργανα που είχε μαζί του!
Το απόγευμα της Πέμπτης ήταν η σειρά της Ρουθ να μας ταξιδέψει στη βιβλική ιστορία του Μωυσή και της Σεπφώρα και να μας βάλει να σκεφτούμε και να συζητήσουμε πόσο σημαντικό είναι να αναζητούμε και να βρίσκουμε τελικά την ταυτότητά μας.
Αμέσως μετά, ο μόλις 23 ετών Ααρών, μας μίλησε για το Ερυθρό Μαγκέν Νταβίντ (MDA) όπου ο ίδιος είναι εθελοντής διασώστης από τα 15 του! Με διαφάνειες και βίντεο μας εξήγησε πόσο σπουδαίες υπηρεσίες προσφέρει η οργάνωση αυτή στο Ισραήλ και σε όλον τον κόσμο, ακόμα και στους κατοίκους όχι τόσο φιλικών γειτονικών κρατών. Μόνο συγκίνηση και υπερηφάνεια νιώθεις όταν βλέπεις έναν τόσο νέο άνθρωπο στρατευμένο στην αγάπη και την προσφορά προς τον συνάνθρωπο!
Όμορφες εκδηλώσεις μέσα στην απλότητά τους και σίγουρα κάτι διαφορετικό από όσα έχουμε συνηθίσει να κάνουμε με τις δικές μας μόνο δυνατότητες. Ευχαριστήσαμε τους καλεσμένους μας, αλλά μας ευχαρίστησαν κι εκείνοι. «Μη νομίζετε ότι μόνο σας δώσαμε» είπε χαρακτηριστικά η Ρουθ «πήραμε κι εμείς από εσάς. Πήραμε φιλοξενία και ζεστασιά και γνωρίσαμε μια πολύ ξεχωριστή κοινότητα που έχει πολλή αγάπη ο ένας για τον άλλον αλλά και για την εβραϊκή σας κληρονομιά. Θα γυρίσουμε στο Ισραήλ και θα μιλάμε για τη Λάρισα!»
Και με μια τέτοια όμορφη κουβέντα νιώσαμε για άλλη μια φορά πόσο σημαντικό είναι να ανήκεις σ’ αυτή την Κοινότητα!
 
Η εικόνα ίσως περιέχει: 5 άτομα, άτομα κάθονται, πίνακας και εσωτερικός χώρος
Η εικόνα ίσως περιέχει: 7 άτομα, άτομα που χαμογελούν, άτομα κάθονται και εσωτερικός χώρος
Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κάθεται και εσωτερικός χώρος
Η εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα, άτομα κάθονται και εσωτερικός χώρος

Αν έχετε οποιαδήποτε απορία...

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Θα χαρούμε να ακούσουμε νέα σας!!!
Κενταύρων 29, Πλ. Εβραίων Μαρτύρων Κατοχής, 41222, Λάρισα
2410532965
Δε - Πα: 10:00πμ - 14:00μμ