ΤΟΥ ΜΠΙΣΒΑΤ: ΕΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΔΕΝΤΡΟ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΓΩΓΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΤΟΥ ΜΠΙΣΒΑΤ: ΕΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΔΕΝΤΡΟ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΓΩΓΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Οι μαθητές του Εβραϊκού Σχολείου Λάρισας, που από φέτος φιλοξενούνται στο εκπαιδευτικό συγκρότημα ΚΑΡΑΒΑΝΑ, τήρησαν το έθιμο φύτευσης ενός δέντρου στη γιορτή του «ΤΟΥ ΜΠΙ ΣΒΑΤ – ט»ו שבת» την εβραϊκή πρωτοχρονιά των δέντρων. Το δένδρο επέλεξαν και πρότειναν τα ίδια τα παιδιά στον Αμορέ της κοινότητας μας κ. Τζάκο Αλγκάβα, μετά από συζήτηση που είχαν με τους δασκάλους στην νέα σχολική τους στέγη και το διοικητικό συμβούλιο δεν τους χάλασε φυσικά το χατίρι! Φύτεψαν μια οκτάχρονη μανόλια.

Τα τελευταία χρόνια οι μικροί μαθητές εκδράμουν σε δημόσιους χώρους συνοδευόμενοι από τον Ραβίνο κ. Ηλία Σαμπετάι, τον Πρόεδρο κ. Μώρις Μαγρίζο και άλλα μέλη του συμβουλίου, τον Αμορέ μας, τους γονείς και πολλά μέλη της Κοινότητας και φυτεύουν ένα η δύο δέντρα, έτσι ώστε η κοινωνία της Λάρισας να γνωρίσει αυτή την εβραϊκή και αισιόδοξη γιορτή της φύσης. Εφέτος όμως, θέλοντας να δώσουν τα ίδια τα παιδιά μήνυμα αισιοδοξίας, πως δεν έχουν απομακρυνθεί από τον φυσικό χώρο του 8ου Εβραϊκού Σχολείου και της Ιεράς Συναγωγής και πως το μέλλον της κοινότητας μας συναντά το παρελθόν, επέλεξαν να φυτέψουν το δέντρο τους στην αυλή της Συναγωγής Ετς Χαγίμ (Δέντρο της Ζωής).

Έγινε μια λιτή τελετή, όπου ο Αμορέ εξήγησε στους παρευρισκόμενους την σημασία της γιορτής και μοιράστηκαν ξηροί καρποί από τα παιδιά. Ο Ραβίνος έψαλε τις μπεραχότ και κατόπιν βγήκαν οι καθιερωμένες αναμνηστικές φωτογραφίες….

Και του χρόνου!

Αν έχετε οποιαδήποτε απορία...

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Θα χαρούμε να ακούσουμε νέα σας!!!
Κενταύρων 29, Πλ. Εβραίων Μαρτύρων Κατοχής, 41222, Λάρισα
2410532965
Δε - Πα: 10:00πμ - 14:00μμ