ΤΕΛΕΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ «ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΡΩΩΝ» ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΕΒΡΑΙΩΝ ΣΤΟΝ Β’ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ

ΤΕΛΕΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ «ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΡΩΩΝ» ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΕΒΡΑΙΩΝ ΣΤΟΝ Β’ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, διεξήχθη στην Ελευσίνα η τελετή βράβευσης «Ελλήνων Ηρώων για τη Διάσωση Εβραίων στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Στην εκδήλωση που έγινε στο 2ο Γυμνάσιο Ελευσίνας και συνδιοργάνωσαν το υπουργείο Παιδείας και η πρεσβεία του Ισραήλ, βραβεύτηκε η οικογένεια Νταραρά από την Αχελινάδα Τρικάλων. Συγκεκριμένα, παρέλαβαν το ειδικό Βραβείο του «Δικαίου των Εθνών» του Ινστιτούτου και Μουσείου Ολοκαυτώματος «Γιαντ Βασέμ» στην Ιερουσαλήμ για τη διάσωση της οικογένειας του Ελληνο-Εβραίου, Βίκτωρα Λεβή. Το βραβείο παρέδωσε η Σουασόν Χασόν, υψηλόβαθμο στέλεχος της πρεσβείας του Ισραήλ.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στον χαιρετισμό του επεσήμανε ότι «Σήμερα, που όλοι ασχολούμαστε με άλλα πράγματα, τα ευρώ, τα μνημόνια, τα χρέη μας, τις δυσκολίες μας, κάποιοι μας θυμίζουν ότι και άλλοτε υπήρξαν δύσκολες εποχές, υπήρξαν μαύρες ώρες, χειρότερες από αυτές που συναντήσαμε στο διάβα της ζωής μας. Κι αυτό είναι το μεγάλο μάθημα. Να μην περιμένουμε θαύματα για να αλλάξει η ζωή μας. Μην είμαστε πολύ της φαντασίας. Μην ξεγελιόμαστε, δεν θα γίνει τίποτα αν δεν αλλάξει ο καθένας μας. Η αλλαγή πρέπει να αρχίσει από μέσα μας, ώστε οι αλλαγές των καθημερινών ανθρώπων να φέρουν και την κοινωνική αλλαγή. Να το κάνουμε το θέμα οικογενειακό. Μην περιμένουμε από τους άλλους την αλλαγή, αλλά από τον εαυτό μας. Αλλαγή ο καθένας μας, αλλαγή ο Αρχιεπίσκοπος στην πορεία του, αλλαγή οι πολιτικοί στην πορεία τους, αλλαγή μεγάλη, διότι και τότε οι αδελφοί μας οι Εβραίοι ήταν θύματα μεγάλων επιδιώξεων. Όσοι σπουδάσαμε στη Γερμανία, επισκεφτήκαμε το Νταχάου και το Άουσβιτς και νιώσαμε φρίκη.

(Πηγή: ΑΘΗΝΑΪΚΟ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ)

Αν έχετε οποιαδήποτε απορία...

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Θα χαρούμε να ακούσουμε νέα σας!!!
Κενταύρων 29, Πλ. Εβραίων Μαρτύρων Κατοχής, 41222, Λάρισα
2410532965
Δε - Πα: 10:00πμ - 14:00μμ