ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΗΣ ΝΕΝΑΣ ΖΗΣΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΗΣ ΝΕΝΑΣ ΖΗΣΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

«Στο φως του κίτρινου αστεριού»

Το Μορφωτικό Ίδρυμα Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας -Στερεάς Ελλάδας – Εύβοιας σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων διοργανώνουν την παρουσίαση του βιβλίου της Νένας Ζήση «Στο φως του κίτρινου αστεριού» (εκδόσεις Παρουσία), την Τετάρτη 28 Μαρτίου στις 8μ.μ. στο θέατρο ΟΥΗΛ.

Χαιρετισμό θα απευθύνει η πρόεδρος του Σοροπτιμιστικού Ομίλου Λάρισας κ. Βάσω Κρίτσα, και ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας – Εύβοιας και του Μορφωτικού Ιδρύματος Δημήτρης Χορταργιάς. Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Παναγιώτα Φούντα. Θα μιλήσει ο συγγραφέας – σκηνοθέτης Βαγγέλης Κολώνας. Θα διαβάσουν αποσπάσματα η συγγραφέας Μπέττυ Μαγρίζου και η Νένα Ζήση.

Περίληψη
Μια ιστορία αγνού έρωτα ανάμεσα σε ένα νεαρό εβραίο και μια ανήλικη Χριστιανή. Το ζευγάρι πασχίζει να υπερβεί τα εμπόδια που θέτουν οι άνθρωποι και οι δοξασίες τους στα μέσα του 1973. Η κοινωνική και η πολιτική πραγματικότητα της εποχής είναι ο καμβάς πάνω στον οποίον υφαίνεται η σχέση. Ο Μάκης λειτουργεί τη βαριά δέσμευση να παραμείνει αμετακίνητος στην εβραϊκή του συνείδηση, που είχαν χτίσει οι γονείς με φόντο πάντα το «ολοκαύτωμα» και τις διώξεις της φυλής τους. Η Ιφιγένεια από την άλλη, δοσμένη ολοκληρωτικά στη σαγήνη ενός αγνού και ρομαντικού έρωτα, παρόλο που θέλει, δεν μπορεί να αλλάξει θρησκεία, επειδή είναι ανήλικη και κυρίως γιατί έχει την απόλυτη άρνηση των γονιών της. Σαράντα χρόνια μετά ο μεγαλέμπορος Χαΐμ (ο Μάκης του 1973), εκπροσωπώντας το ΚΙΣ (Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο) επιστρέφει για πρώτη φορά στον τόπο που γεννήθηκε και που έζησε τον δυνατό έρωτα της Ιφιγένειας.  Η επιμονή του νεαρού Άγγελου να βρει υλικό για την πτυχιακή του, τον φέρνει σε επαφή με τον Χαΐμ. Μέσα από τις διηγήσεις του, ο Άγγελος θα μάθει όλες τις λεπτομέρειες και θα ζήσει τις τραυματικές επιπτώσεις αυτού του ανολοκλήρωτου έρωτα και τις ανεξίτηλες σκιές που άφησε πίσω του.

Eνα βιβλίο που μιλάει για τη διαφορετικότητα, τις αλήθειες της κοινωνίας μας, τη θέση της γυναίκας τότε και τώρα και την αδυσώπητη δύναμη των προκαταλήψεων.

(Πηγή: Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ)

Αν έχετε οποιαδήποτε απορία...

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Θα χαρούμε να ακούσουμε νέα σας!!!
Κενταύρων 29, Πλ. Εβραίων Μαρτύρων Κατοχής, 41222, Λάρισα
2410532965
Δε - Πα: 10:00πμ - 14:00μμ