Η παράσταση «Μέρα Σάββατο» στη Λάρισα

Η παράσταση «Μέρα Σάββατο» στη Λάρισα

Στις επετειακές εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος συμμετείχε για πέμπτη συνεχή χρονιά το Θεσσαλικό Θέατρο. Η Καλλιτεχνική Διευθύντριά του, Κυριακή Σπανού, με τη στήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας, επέλεξε για φέτος να καλέσει από την Αθήνα και να προσφέρει στο Λαρισαϊκό κοινό την  παράσταση «Μέρα Σάββατο» του Κέντρου Ελέγχου Τηλεοράσεων.

Οι Λαρισαίοι ανταποκρίθηκαν γεμίζοντας το Θέατρο του Μύλου «Κώστας Τσιάνος» και παρακολούθησαν τον συγκλονιστικό αυτόν μονόλογο, που σκηνοθέτησε η Irène Bonnaud με την καλλιτεχνική συνεργασία του Δημήτρη Αλεξάκη.

Η Φωτεινή Μπάνου, σε έναν υποκριτικό άθλο, ξεδίπλωσε το χρονικό της ζωής και του εκτοπισμού των Εβραίων των Ιωαννίνων. «ζωντάνεψε» το διήγημα «Σαμπεθάι Καμπιλής» του Δημήτρη Χατζή και μαρτυρίες επιζώντων, απάγγειλε ποίηση, τραγούδησε (υπέροχα και πιστά!) ηπειρώτικα, ρωμανιώτικα, σεφαραδίτικα και τραγούδια των στρατοπέδων, παρέθεσε γεγονότα, ονόματα, ημερομηνίες και όλα αυτά δίνοντας φωνή στους 11 γλυπτούς «ηθοποιούς», που δημιούργησε ειδικά για την παράσταση αυτή, η γλύπτρια Κλειώ Μακρή.

Το επόμενο πρωί, η ίδια παράσταση δόθηκε για μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων της πόλης, προσφέροντάς τους μια σπάνια ευκαιρία να μάθουν και να στοχαστούν.

 

φωτό: larissanet// Θανάσης Καλιακούδας

 

Αν έχετε οποιαδήποτε απορία...

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Θα χαρούμε να ακούσουμε νέα σας!!!
Κενταύρων 29, Πλ. Εβραίων Μαρτύρων Κατοχής, 41222, Λάρισα
2410532965
Δε - Πα: 10:00πμ - 14:00μμ