ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥ ΠΡΕΣΒΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥ ΠΡΕΣΒΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Τον Πρέσβη του Ισραήλ κ. Νόαμ Κατς είχε την τιμή να υποδεχτεί η Κοινότητα της Λάρισας την Πέμπτη 15 Ιουνίου, στην πρώτη του επίσκεψη στην πόλη.

Ο κ. Κατς, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο Ηλία Καμπελή, τον Αντιπρόεδρο Μωυσή Μανουάχ, την Γεν.Γραμματέα Μπέττυ Μαγρίζου και τη Διευθύντρια Αλίνα Μωυσή, άκουσε με ενδιαφέρον την ιστορία της Εβραϊκής Κοινότητας της Λάρισας και επισκέφτηκε την υπό ανακατασκευή Συναγωγή και το Μνημείο Θυμάτων Ολοκαυτώματος.

Στη συνέχεια έγινε δεκτός από τα μέλη της Κοινότητας στο Κοινοτικό Κέντρο, όπου, σε πολύ φιλική ατμόσφαιρα, τον χαιρέτισαν ο Πρόεδρος, ο Ραβίνος Λάρισας Ηλίας Σαμπετάι, καθώς και ο Δάσκαλος Εβραϊκών Βίκτωρ Μωυσής, μαζί με τα παιδιά του σχολείου. Ο κ. Κατς, στην πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία του αναφέρθηκε στις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ και στις προοπτικές ανάπτυξής τους, στην κατάσταση στη Μέση Ανατολή και στις ευκαιρίες και προκλήσεις του Κράτους του Ισραήλ. Ακολούθησε προβολή δύο μικρών ταινιών σχετικών με την Κοινότητα της Λάρισας και η βραδιά έληξε με δείπνο προς τιμήν του, όπου τα μέλη του Συμβουλίου είχαν την ευκαιρία να τον γνωρίσουν καλύτερα ως Διπλωμάτη αλλά και ως άνθρωπο.

Την επόμενη μέρα, συνοδευόμενος από μέλη του Δ.Σ. επισκέφτηκε το Επιμελητήριο Λάρισας, τον Δήμαρχο Απόστολο Καλογιάννη και το πάρκο καινοτομίας Joist, με σκοπό τη διερεύνηση δυνατοτήτων συνεργασίας με κοινά οφέλη για την περιοχή της Λάρισας και το Ισραήλ.

Αν έχετε οποιαδήποτε απορία...

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Θα χαρούμε να ακούσουμε νέα σας!!!
Κενταύρων 29, Πλ. Εβραίων Μαρτύρων Κατοχής, 41222, Λάρισα
2410532965
Δε - Πα: 10:00πμ - 14:00μμ