ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΗΣ ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΗΣ ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

Μπαζάρ παραδοσιακών γλυκών
Οι κυρίες της Ισραηλιτικής Κοινότητας, με αφορμή την εβραϊκή γιορτή του «Πουρίμ» διοργανώνουν εκδήλωση την Κυριακή 17 Μαρτίου και ώρα 7 μ.μ. στο ξενοδοχείο ΜΕΤΡΟΠΟΛ, με σκοπό τη στήριξη φιλανθρωπικών δομών της πόλης μας.
Το Πουρίμ οι Εβραίοι όλου του κόσμου θυμούνται και εξιστορούν το αληθινό γεγονός της σχεδιαζόμενης γενοκτονίας τους, 2.500 χρόνια πριν στην Περσία του Ξέρξη, από τον μοχθηρό πρωθυπουργό Αμμάν και γιορτάζουν τη σωτηρία τους, χάρη στο θάρρος, την πίστη και τη γυναικεία εξυπνάδα της Εβραίας βασίλισσας Εσθήρ. Είναι η πιο χαρούμενη εβραϊκή γιορτή και τα έθιμά της περιλαμβάνουν χορούς και διασκεδάσεις, μασκαρέματα, ανταλλαγή γλυκών ανάμεσα σε συγγενείς και φίλους και προσφορά βοήθειας σε όσους έχουν ανάγκη.

Παράσταση του μονόπρακτου του Μπ.Μπρεχτ «Η Εβραία»
Φέτος, μαζί με το καθιερωμένο μπαζάρ παραδοσιακών γλυκών, οι κυρίες που θα παρευρεθούν θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την παράσταση του εμβληματικού μονόπρακτου του Μπέρτολτ Μπρεχτ «Η Εβραία» από την ταλαντούχα νέα ηθοποιό Ηλέκτρα Κλιάφα, σε σκηνοθεσία Βασίλη Γιαννιώση.
«Η Εβραία» είναι ένα από τα είκοσι τέσσερα μονόπρακτα με γενικό τίτλο «Τρόμος και αθλιότητα του Τρίτου Ράιχ» που ο Μπρεχτ έγραψε εξόριστος από τη Γερμανία, ανάμεσα στο 1935 και το 1939, σκιαγραφώντας την κτηνωδία του φασισμού. Η πρωταγωνίστρια Ιουδήθ, μεγαλοαστή εβραϊκής καταγωγής παντρεμένη με έναν διευθυντή κλινικής, συνηθισμένη σε μια άνετη ζωή, αποφασίζει μια νύχτα να φύγει ξαφνικά. Τηλεφωνεί σε φίλους και γνωστούς, δηλώνοντας πως φεύγει για διακοπές στο Άμστερνταμ. Ο άντρας της αμήχανος δεν την εμποδίζει να φύγει, δεν την παρακαλά να μείνει. Είναι κι αυτός θύμα της ρατσιστικής προπαγάνδας; Έχει καταφέρει το κτήνος του φασισμού να εισχωρήσει ακόμα κι ανάμεσα σ’ ένα ζευγάρι;
Εξαιρετικό υλικό προς προβληματισμό, η «Εβραία» του Μπρεχτ δε στοχεύει μόνο στην κοινωνικοπολιτική αφύπνιση του θεατή, αλλά αγγίζει το βαθύτερο ερώτημα της σχέσης ανάμεσα στους ανθρώπους και πώς αυτές εξαχρειώνονται μέσα από το πρίσμα μιας καταπιεσμένης και εκτροχιασμένης κοινωνίας.

Αν έχετε οποιαδήποτε απορία...

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Θα χαρούμε να ακούσουμε νέα σας!!!
Κενταύρων 29, Πλ. Εβραίων Μαρτύρων Κατοχής, 41222, Λάρισα
2410532965
Δε - Πα: 10:00πμ - 14:00μμ