ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ Ι.Κ.Λ. ΓΙΑ ΓΙΟΜ ΑΣΟΑ & ΓΙΟΜ ΑΑΤΣΜΑΟΥΤ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ Ι.Κ.Λ. ΓΙΑ ΓΙΟΜ ΑΣΟΑ & ΓΙΟΜ ΑΑΤΣΜΑΟΥΤ

Με πρωταγωνιστές δυο νέους ανθρώπους έγιναν στην Κοινότητα Λάρισας οι εκδηλώσεις για τις πρόσφατες Επετείους Μνήμης και Ανεξαρτησίας. 

 
Στο Γιομ Ασοά, την Πέμπτη 2 Μαΐου, μετά την επιμνημόσυνη δέηση, η Ρακελίνα Μαγρίζου, καθήλωσε τους παρευρισκόμενους με την ομιλία της με θέμα «Το Ολοκαύτωμα όπως το αισθάνομαι». Με ωριμότητα, συναίσθημα αλλά και με τον ορμητικό λόγο της νεαρής ηλικίας της ανέπτυξε τα αναπάντητα γιατί που πνίγουν τους νέους, την ευθύνη της μνήμης που βαραίνει τους ώμους τους και τον προβληματισμό που προκαλεί στη νέα γενιά η αναβίωση του αντισημιτισμού και του ρατσισμού στον σύγχρονο κόσμο.


Η 71η Επέτειος της Ανεξαρτησίας του Ισραήλ γιορτάστηκε στη Συναγωγή μας την Τρίτη 14 Μαΐου. Μετά την επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες στρατιώτες και τα θύματα της τρομοκρατίας και την χαρμόσυνη τελετή του Γιομ Αατσμαούτ από τον Ραβίνο κ. Ηλία Σαμπετάι, ανέβηκε στο βήμα ο 20 χρονος φοιτητής Λιόρ Καμπελής. Με λόγο μεστό και συναισθηματικό εξιστόρησε τα γεγονότα της ίδρυσης του Κράτους του Ισραήλ κι έπειτα αναφέρθηκε αναλυτικά σε συγκεκριμένα επιτεύγματα του Ισραήλ στους τομείς της υγείας, της γεωργίας, της ασφάλειας, της τεχνολογίας και της επιχειρηματικότητας δίνοντας στοιχεία που μόνο υπερηφάνεια μας προκαλούν. Τα μικρότερα παιδιά του δημοτικού είχαν επίσης ρόλο στη γιορτή, διαβάζοντας την ιστορία της Ανεξαρτησίας του Κράτους και του Εθνικού του Ύμνου «Ατίκβα» και υψώνοντας τη σημαία του Ισραήλ.

 

Αν έχετε οποιαδήποτε απορία...

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Θα χαρούμε να ακούσουμε νέα σας!!!
Κενταύρων 29, Πλ. Εβραίων Μαρτύρων Κατοχής, 41222, Λάρισα
2410532965
Δε - Πα: 10:00πμ - 14:00μμ