ΔΩΡΕΑ ΤΩΝ ΚΥΡΙΩΝ ΤΗΣ ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΔΩΡΕΑ ΤΩΝ ΚΥΡΙΩΝ ΤΗΣ ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Η πιο χαρούμενη εβραϊκή γιορτή, το «Πουρίμ» γιορτάζεται χρόνια τώρα με μια απογευματινή εκδήλωση – μπαζάρ παραδοσιακών γλυκών, που διοργανώνουν οι  Κυρίες της Ισραηλιτικής Κοινότητας για όλες τις Λαρισαίες φίλες τους. Φέτος, μέσα στο βαρύ κλίμα  πένθους που βιώνει ολόκληρη η κοινωνία μετά την ανείπωτη τραγωδία των Τεμπών, ματαιώσαμε ασφαλώς την εκδήλωση και όλα τα έθιμα που τη συνοδεύουν. Όλα, εκτός από ένα: αυτό της φιλανθρωπίας, που είναι απαραίτητο να συνεχίζεται ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές – ή μάλλον – ειδικά σε αυτές…

Η φετινή μας δωρεά, που πραγματοποιήθηκε χάρη στις συνδρομές των μελών μας, κατευθύνθηκε χωρίς δεύτερη σκέψη στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, το οποίο – και στην περίπτωση του πρόσφατου δυστυχήματος αλλά και γενικότερα – καλείται να διαχειριστεί τις πρώτες και πιο κρίσιμες ανάγκες υγείας. Σε συνεννόηση με τον Διοικητή του ΓΝΛ κ. Γρηγόρη Βλαχάκη και τον Διευθυντή του ΤΕΠ κ. Δημήτρη Μπαμπαλή, προσφέραμε μια συσκευή θέρμανσης αίματος και ορών, που είναι απαραίτητη για την άμεση χορήγηση των σωτήριων αυτών σκευασμάτων σε τραυματίες, με την ελπίδα η δωρεά μας αυτή να βοηθήσει έστω και ελάχιστα στο δύσκολο και σπουδαίο έργο που επιτελείται από γιατρούς και νοσηλευτές στο τμήμα των επειγόντων.

Ευχόμαστε ποτέ να μην ξαναζήσουμε τέτοια οδύνη, αλλά η διάθεση για προσφορά και αλληλεγγύη να παραμείνει πολύ ψηλά στις προτεραιότητες όλων μας.

Άλλοι σύνδεσμοι:

Larissapress

https://www.larissapress.gr/2023/03/23/dorea-ton-kyrion-tis-israilitikis-koinotitas-larisas-sto-gnl/

Larissanet

https://www.larissanet.gr/2023/03/23/dorea-apo-tis-kyries-tis-israilitikis-koinotitas-larisas-sto-gnl-gia-to-pourim/

Αν έχετε οποιαδήποτε απορία...

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Θα χαρούμε να ακούσουμε νέα σας!!!
Κενταύρων 29, Πλ. Εβραίων Μαρτύρων Κατοχής, 41222, Λάρισα
2410532965
Δε - Πα: 10:00πμ - 14:00μμ