ΓΙΟΜ ΑΑΤΣΜΑΟΥΤ 2018: ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΑ 70α ΤΟΥ ΓΕΝΕΘΛΙΑ

ΓΙΟΜ ΑΑΤΣΜΑΟΥΤ 2018: ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΑ 70α ΤΟΥ ΓΕΝΕΘΛΙΑ

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΚΙΣΕ

Το Ισραήλ γιορτάζει τα 70 χρόνια από την ίδρυσή του, από την ίδρυση της Εθνικής Εστίας όλων εκείνων των Εβραίων που στο διάβα της ιστορίας υπέστησαν εξορίες, διακρίσεις, διωγμούς, όλων εκείνων που απεγνωσμένα ζητούσαν ασφαλές καταφύγιο όταν γλύτωσαν από τους θαλάμους αερίων αλλά κανείς δεν ήθελε να τους δεχθεί. Το Ισραήλ γιορτάζει τα 70 χρόνια της ελεύθερης πρόσβασης του Εβραϊκού λαού στις θρησκευτικές και πολιτιστικές του ρίζες. Το Ισραήλ γιορτάζει τα 70 χρόνια Δημοκρατίας και ισονομίας για όλους τους πολίτες του ανεξαρτήτως χρώματος, φυλής ή θρησκείας. Το Ισραήλ γιορτάζει 70 χρόνια τεχνολογικής προόδου, οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης, 70 χρόνια απορρόφησης ανθρώπων διαφορετικών πολιτισμών και θρησκευτικών ρευμάτων, 70 χρόνια άνθισης των Γραμμάτων και των Τεχνών, 70 χρόνια διεθνούς ανθρωπιστικής αλληλεγγύης με τους Ισραηλινούς γιατρούς, στρατιώτες και πυροσβέστες να είναι οι πρώτοι που σπεύδουν να βοηθήσουν όπου υπάρχει φυσική καταστροφή, από την Κεφαλονιά μέχρι την Αϊτή.

Ταυτόχρονα όμως το Ισραήλ θυμάται… θυμάται 70 χρόνια αγώνων για την ανεξαρτησία, για την ασφάλεια των πολιτών του, για την μεταφορά διωκόμενων Εβραίων από την Βόρειο Αφρική, από τις Αραβικές χώρες, από την Νότιο Αμερική, από την πρώην Σοβιετική Ένωση, από το Ιράν και την Αιθιοπία. Το Ισραήλ θυμάται τα παιδιά του που έπεσαν στη διάρκεια των αγώνων αυτών! Κάθε οικογένεια θρηνεί ένα συγγενή, ένα φίλο, ένα γείτονα. Η χαρά όμως είναι άμεσα συνδεδεμένη με τη θλίψη. Για τον λόγο αυτό άλλωστε η γιορτή της Ανεξαρτησίας του Ισραήλ αποτελεί συνέχεια της ημέρας πένθους. 

Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος εύχεται χρόνια πολλά στο Ισραήλ και σύντομα ο λαός του Ισραήλ και μαζί του όλοι οι φίλοι του να απολαύσουμε τα αγαθά της ειρήνης και της ευημερίας. Και όπως είπε και ο αείμνηστος πρόεδρος του Σιμόν Πέρες, ευχόμαστε «να παραμείνει το Ισραήλ τόσο παραδοσιακό όσο οι Δέκα εντολές και να εκσυγχρονίζεται όπως το Ίντερνετ».

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΙΣΡΑΗΛ!

Αθήνα, 19 Απριλίου 2018
Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος

Αν έχετε οποιαδήποτε απορία...

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Θα χαρούμε να ακούσουμε νέα σας!!!
Κενταύρων 29, Πλ. Εβραίων Μαρτύρων Κατοχής, 41222, Λάρισα
2410532965
Δε - Πα: 10:00πμ - 14:00μμ