ΕΦΥΓΕ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΕΒΗΣ, ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Ι.Κ.Λ.

ΕΦΥΓΕ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΕΒΗΣ, ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Ι.Κ.Λ.

ΖΙΧΡΟΝΟ ΛΙ’ΒΡΑΧΑ ΜΙΧΑΛΗ ΛΕΒΗ

Σήμερα, 17 Οκτωβρίου 2020, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΕΒΗΣ, Επίτιμος Πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Λάρισας και ένας από τους αξιολογότερους ηγέτες της.

Ο Μιχάλης Λεβής υπηρέτησε την Κοινότητα με αφοσίωση, σύνεση, εξωστρέφεια και μαχητικότητα επί πολλές δεκαετίες και υπήρξε Πρόεδρός της από το 1984 ως το 1996, πραγματοποιώντας σημαντικό έργο. Για την προσφορά του έλαβε τον τίτλο του Επιτίμου Προέδρου και συνέχισε μέχρι σήμερα να ενδιαφέρεται ενεργά για την Κοινότητα Λάρισας και να προσφέρει την πολύτιμη εμπειρία του.

Αφήνει πίσω του τη σύζυγό του Αλέγρη, τα παιδιά του Αλίκη και Μπένιο & Άντζυ, τα εγγόνια του Μιχάλη και Θωμαΐς, αγαπημένους συγγενείς, φίλους και συνεργάτες. Αφήνει επίσης πίσω του σπουδαία παρακαταθήκη και αξιέπαινο παράδειγμα εθελοντισμού που ενέπνευσε πολλούς νεότερους.

Η κηδεία του θα τελεστεί αύριο Κυριακή 18 Οκτωβρίου και ώρα 15:00 στο Εβραϊκό Νεκροταφείο Λάρισας.

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ισραηλιτικής Κοινότητας Λάρισας συνήλθε έκτακτα σήμερα Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 19:30, ύστερα από το θλιβερό άγγελμα του θανάτου του

ΜΙΧΑΛΗ ΛΕΒΗ

Επιτίμου Προέδρου της Ισραηλιτικής Κοινότητας Λάρισας

Ο Πρόεδρος κ. Ηλίας Καμπελής σκιαγράφησε την προσωπικότητα του εκλιπόντος, χαρακτηρίζοντάς τον ως έναν από τους αξιολογότερους ηγέτες της Κοινότητάς μας. Ο Μιχάλης Λεβής, γιος του Μπένιου και της Αλίκης Λεβή, γεννήθηκε στη Λάρισα στα μαύρα χρόνια της κατοχής και από μικρός έδειξε πως ήταν άνθρωπος δραστήριος, εργατικός και φιλοπρόοδος. Παράλληλα με την επιτυχημένη επαγγελματική του πορεία, καθώς διατήρησε μέχρι σήμερα ένα από τα πιο γνωστά και ονομαστά εμπορικά καταστήματα της πόλης και παράλληλα με τη δημιουργία μιας όμορφης οικογένειας, με την άξια σύζυγό του Αλέγρη, ασχολήθηκε από τη νεαρή του ηλικία και με την Κοινότητά μας και την υπηρέτησε με ιδιαίτερη αφοσίωση επί δεκαετίες. Από το 1975, που εξελέγη στο Διοικητικό Συμβούλιο ως Γεν.Γραμματέας, συνέχισε δυναμικά, αναλαμβάνοντας τη θέση του Προέδρου το 1984 και διατηρώντας την για 12 χρόνια, στη διάρκεια των οποίων δεν έλειψε από το γραφείο της Κοινότητας ούτε μία ημέρα. Πραγματοποίησε σπουδαίο έργο σε κάθε τομέα της κοινοτικής ζωής και με την εξωστρέφειά του συνέχισε το έργο των προκατόχων του στην καθιέρωση της Κοινότητας Λάρισας ως έναν από τους σημαντικότερους φορείς της πόλης, αλλά και του Ελληνικού Εβραϊσμού γενικότερα. Αξίζει να αναφερθεί ενδεικτικά ότι επί των ημερών του έγιναν τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Ολοκαυτώματος στην Πλατεία Εβραίων Μαρτύρων Κατοχής. Σε αναγνώριση του έργου του, το Διοικητικό Συμβούλιο, σε ειδική τελετή τον Μάιο του 1997, του απένειμε τον τίτλο του Επιτίμου Προέδρου, τίτλο που ο εκλιπών τίμησε με τη μετέπειτα στάση του, αφού παρέμεινε μέχρι το τέλος της ζωής του δίπλα σε όλα τα επόμενα συμβούλια, με σύνεση, μαχητικότητα και διορατικότητα, προσφέροντας την πολύτιμη εμπειρία του για το καλό της Κοινότητάς μας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο, αφού άκουσε και συζήτησε όλα τα παραπάνω

Ψηφίζει :

1. Να παραστεί ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. στην κηδεία του και να εκφραστούν τα συλλυπητήρια στη σύζυγό του Αλέγρη και στα παιδιά του Αλίκη και Μπένιο

2. Να εκδοθεί η άδεια κηδείας και ταφής του δωρεάν, τιμής ένεκεν

3. Να διατεθεί στη μνήμη του ποσό 1.000€ για την αναστήλωση της Συναγωγής Λάρισας

4. Να επιδοθεί το ψήφισμα αυτό στην οικογένειά του και να δημοσιευθεί στον τοπικό και εβραϊκό τύπο

Ο Πρόεδρος: Ηλίας Καμπελής

Η Γ. Γραμματέας: Βεατρίκη Μαγρίζου

Τα τακτικά μέλη του Δ.Σ.: Μωυσής Μανουάχ, Σίμων Μαγρίζος, Νίνα Ταραμπουλούς, Ισαάκ Φρανσές

Ακριβές αντίγραφο από το Βιβλίο Πράξεων του Δ.Σ.

Λάρισα, 17 Οκτωβρίου 2020

Η Γ.Γραμματέας

Βεατρίκη Μαγρίζου

Αν έχετε οποιαδήποτε απορία...

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Θα χαρούμε να ακούσουμε νέα σας!!!
Κενταύρων 29, Πλ. Εβραίων Μαρτύρων Κατοχής, 41222, Λάρισα
2410532965
Δε - Πα: 10:00πμ - 14:00μμ